zaterdag 5 november 2011

Thema: Jonnie (spinnen)

Vorige week was Jonnie de spin een beetje verdrietig ... Het was zijn verjaardag en geen enkel dier wou met hem zijn verjaardag vieren, iedereen was bang voor Jonnie.

De kleuters vonden Jonnie helemaal geen griezelig stekelbeest en geen zwartharig monster, nee zij vonden Jonnie heel erg lief en zij wilden wel naar zijn feestje komen.
Sommige kleuters hadden zelfs een pakje en een kaartje mee voor zijn verjaardag!

Op maandag gingen we op zoek naar echte spinnenvriendjes voor Jonnie in de tuin van de school, wat hadden die zich goed verstopt zeg ... uiteindelijk hebben we er enkele dikke onder een bank gevonden ... Wat was Jonnie blij!
Sommige kleuters hadden ook spinnen in hun eigen tuin gevonden!

De kleuters wilden ook graag zelf een spin zijn, daarom maakten we een spinnenkroon om op ons hoofd te zetten en de poten die knipten we helemaal zelf!

We speelden het verhaal ook na met stokpopjes.

De kleuters maakten ook zelf spinnenvriendjes voor Jonnie met speelgoedbloemetjes, plasticine, ...

We verstopten speelgoedspinnen in de zandbak en gingen die daarna weer zoeken ...

We maakten in de kring een reuzegroot spinnenweb voor Jonnie met een bol wol ...

We tekenden spinnen en spinnenwebben met krijt op zwart papier ...

We toverden van een koffiefilter een mooie vlinder en kleurden een mooie worm ...

We zochten ook spinnenvriendjes voor Jonnie in informatieve boeken ...

Jonnie was superblij met al die vriendjes die samen met hem zijn verjaardag gevierd hebben!


Volgende week werken we rond het boek "Eendje in de regen".
Bij dit boek hoort een verteltas. In de loop van de week maken de kleuters kennis met de verteltas en de activiteiten die er in zitten.
Vanaf de week daarna mogen de kleuters om beurt de verteltas meenemen naar huis telkens van maandag tot maandag. Zo hebben jullie een weekje de tijd om samen met jullie kleuter het boek te vertellen en de activiteiten die er in zitten te doen.
Jullie zijn zeker niet verplicht om alle activiteiten die er in zitten te doen, jullie zien maar naar de belangstelling van jullie kleuter ...
In de verteltas zit er ook een heen-en weerschriftje, de bedoeling hiervan is dat jullie een kort verslagje schrijven of enkele foto's er in kleven van de activiteiten die jullie samen gedaan hebben ...
Hopelijk beleven jullie veel plezier aan de verteltas!

Mogen wij ook vragen om wanneer jullie de verteltas terug meegeven naar school telkens de inhoud van de verteltas na te kijken. Wanneer er iets ontbreekt of stuk is, gelieve ons dan te verwittigen. Hopelijk dragen jullie veel zorg voor onze verteltas!

Op maandag 7 november 2011 mogen de kleuters hun regenlaarzen en hun paraplu meebrengen naar school. (Gelieve overal de naam op te schrijven!)
Wie thuis een knuffeleend heeft mag die ook meebrengen, die kunnen we gebruiken om poppenspel te spelen. Boeken over eenden of over regen zijn ook altijd welkom voor onze boekenhoek!

Hopelijk gaat het volgende week vééééééél regenen! ;-)

Groetjes,
juf Nele en juf Nelleke.

Geen opmerkingen: