zondag 11 september 2011

Thema: Hoekjes in de klas

Oh nee! ... Als de kleuters na het weekend de klas binnen komen ligt er overal speelgoed in de klas, alle speelgoedjes liggen door elkaar en zijn niet opgeruimd! Wie zou dat gedaan hebben?
De kleuters vinden al vlug de dader ... het is onze vriend Jules!
Jules heeft dit weekend met alle speelgoedjes van de klas gespeeld, maar hij wist niet meer waar hij alles terug moest leggen en heeft dus niets kunnen opruimen! Wat een rommel!
De kleuters besluiten samen met de juffen om Jules deze week eens te leren in welke hoekjes hij alle speelgoedjes moet opruimen.
Samen met Jules verkennen de kleuters alle hoekjes van de klas (zandbak, blokkenhoek, autohoek, boekenhoek, poppenhoek, schildershoek, schildpaddenhoek (Axen), ...).
De kleuters leren Jules wat de afspraken zijn van elke hoek, hoe hij alles moet opruimen, welke speelgoedjes in welke hoek horen, ...


Opgelet!!!

Volgende 2 weken werken we rond het thema "Bouwen" met heel de kleuterschool.
Wie thuis aan het bouwen of verbouwen is, mag dit zeker aan de juffen melden, misschien kunnen we eens een kijkje komen nemen of kunnen jullie foto's meegeven met jullie kleuter of ... Wie bouw- of werkmateriaal kan missen, mag dit altijd meegeven ... We gaan met heel de kleuterschool een groot huis maken met verschillende kamers, hiervoor kunnen we kosteloos materiaal gebruiken ...
Kleuters die thuis speelgoed werkmateriaal hebben, mogen dit ook meebrengen ... Vergeet niet overal de naam van jullie kleuter op te schrijven!
In de tweede week werken we ook rond het sprookje "De drie biggetjes". Wie dit boek thuis heeft of wie nog andere boeken rond het thema "Bouwen" heeft, mag deze ook meebrengen.

Alvast bedankt!
Groetjes,
juf Nele en juf Nelleke.

Geen opmerkingen: