zondag 24 februari 2013

Foto's 'Ik voel een voet!'

Beste ouders,

Na de vakantie kwamen we in de klas en we hoorden een raar geluid van een dier! Het enigste wat we nog vonden was een staart. Van wie was die staart toch? Samen met de kleuters hebben we wat moeten zoeken welke dieren het konden zijn.

We hebben getekend wat het kon zijn.
We speelden met de dieren uit het boek.

Om dieren te kunnen boetseren hebben we zelf speeldeeg gemaakt met bloem, zout en water. Daarvoor moesten de kleutrs alles goed afmeten volgens een stappenplan en goed kneden.

De eerste dag hebben we gewerkt rond de schildpad. Samen met de kleuters hebben we films bekeken van schildpadden, opgezocht in boeken en nadien hebben we zelf een grote schildpad geknutseld.Felix had ook een schildpad gemaakt van het speeldeeg dat ze gemaakt hebben.

Nu was het de beurt van de andere kleuters! :)


Het tweede dier was een vleermuis. We hebben weer informatieve films bekeken, opgezocht in boekjes en nadien hebben de kleuters zelf een vleermuis getekend. 

Aan de hand van de foto's konden de kleuters zelfstandig dieren boetseren.

Oscar heeft samen met de hulp van juf Nele een heel groot vleermuis geknutseld met plastiek, dons en satéstokjes. Hij heeft er een echt kunstwerkje van gemaakt!


Een octopus van Mila.

Een vleermuis van Nina.

Een schildpad van Efe.

De octopus van Mila.


De octopus van Jules.

Het prentenboek werd geprojecteerd om het grote scherm. We hadden precies de cinema in de klas! :)

We speelden ook een ort tussendoor spelletje. De geblinddoekte kleuter moest raden wie het was.
'Ik voel een kindje' 

De derde dag hadden we het over de octopus. 


De prenten van het boek werd gekopieerd zodat de kleuters het konden inkleuren voor de Kamishibai. 


In de kring waren er heel veel informatieve boeken over dieren uit het prentenboek waarnaar de kleuters konden kijken. Er waren ook enkele prentenboeken bij. Dat vonden ze best wel fijn.

Efe maakte nog een hele mooie olifant uit plasticine. Hij was er zelf heel fier op! :)

Samen met juf Sylvie, juf Nelleke en ik (juf Sevda) speelden we poppenspel van Nellie en Cezar. De vierde dag hadden het we over de vogel. We hebben weer informatieve filmpjes bekeken, boeken bekeken en zelf een vogel geknutseld.

Geen opmerkingen: